Artist statement.

Als fotograaf leg ik vast wat mij raakt, voortkomend uit mijn behoeften om ervaringen te delen, gevoel te uiten, verhalen te vertellen, onderwerpen bespreekbaar te maken of schoonheid te belichten. Mijn gefotografeerde beelden en de thema’s die hieraan ten grondslag liggen, zijn daardoor vaak kwetsbaar van aard. Door mezelf in mijn foto’s uit te dagen om kwetsbaar te zijn, spoor ik de kijker aan dat ook steeds meer te durven zijn.

durf kwetsbaar te zijn.


Ik start vanuit een thema wat mij op dat moment bezighoudt. Dit thema onderzoek ik zowel visueel als inhoudelijk: ik kijk naar hoe anderen dit afbeelden en naar eigen manieren om dit vast te leggen, en verken welke inhoudelijke en symbolische betekenissen en associaties aan dit thema verbonden zijn. De foto’s die ik vervolgens maakt, retoucheert en combineert ik waar nodig, zonder dat deze het realistische en kwetsbare karakter verliezen wat mijn werk zo herkenbaar maakt.

BIO


Anne Nobels (1993, Port Shepstone, Zuid-Afrika) studeerde in 2016 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze nam deel aan groepsexposities bij o.a. Galerie Pouloeuff (Naarden, 2019), Fotonale Brugge 2018, NEW Photo 2016 (5&33 Gallery Amsterdam) en ART Gouda 2016. Solotentoonstellingen van haar werk vonden o.a. plaats bij HulstArt (2020), KULT Toonbeeld in Terneuzen (2019) en Mon Capitaine in Middelburg (2016). Haar werk werd onder andere gepubliceerd in GUP Magazine, HP / De Tijd en Luxiders magazine. In 2018 won ze de Kunstschouw Award en in 2019 de International Color Awards in de categorie ‘fine-art Nude’. Momenteel woont en werkt Nobels in Koewacht, Zeeuws-Vlaanderen.