Out of sight, out of mind

Het is een hectische wereld waarin we leven. Veel mensen lijken steeds minder concentratievermogen te hebben, waaronder ikzelf. Informatie moet snel zijn, lange teksten worden vermeden en afbeeldingen omarmd maar worden nauwelijks langer dan een seconde bekeken. Voordat we ons huis hebben verlaten om naar werk of school te gaan, hebben we al zóveel nieuwe informatie verwerkt door naar onze telefoon of computer te kijken. Het is een wonder dat er nog ruimte is voor meer. Ik begin het gevoel te krijgen dat mijn capaciteit steeds sneller volloopt en de behoefte voor rust groeit elke dag.
Vervelen we ons nog wel eens? Het is goed om je te vervelen, als mensen zich vervelen, komt er ruimte vrij in het hoofd. Onze hersenen hebben dan tijd om nieuwe ideeën te vormen en te verwerken, misschien komen daarom mensen met hun beste ideeën onder de douche.

Mist heeft het geweldige vermogen om alledaagse locaties om te toveren in mystieke scènes. Dit kan je het gevoel geven dat je helemaal alleen bent op de wereld op plaatsen waar eigenlijk veel menselijke activiteit is. Daarom heb ik foto’s gemaakt wanneer het mistig was; het geeft je een ontsnapping zonder ver te hoeven gaan.