Kunstschouw Award 2018!

Kunstschouw Award 2018 voor Anne Nobels

BURGH – Anne Nobels (24) uit Vogelwaarde is de winnaar van de Kunstschouw Award 2018. De jury onder voorzitterschap van Els Gideonse roemt haar ‘diepgaande grondigheid en hoge standaard van het bewuste proces en eindproduct’ van haar werken. De prijs bestaat uit het bronzen beeld Op weg naar de top van Marian van Puyvelde en een geldbedrag.

– Marcel Modde

Het hele artikel lees je hier: artikel PZC

 

 

Wat een avontuur… Het 25jarig jubileum van de kunstschouw was een geweldige editie, toch zeker voor mij. Veel mooie mensen mogen ontmoeten en fijne gesprekken gevoerd. Waaronder mijn getalenteerde mede locatie kunstenaars Nicolette en Sjors.

Ik, Sjors en Nicolette

 

Nicolette Peters, http://www.nicolettepeters.kunstinzicht.nl

 

Sjors Driessen, http://www.sjorsdriessen.com

Op de avond van de uitreiking was ik stiekem toch wel erg zenuwachtig. Ik voelde me al een winnaar met de nominatie, maar het idee dat ik werkelijk zou kunnen winnen en naar voren zou moeten komen maakte mijn knieën aan het knikken.  Gelukkig had ik de lieve kunstenaars en kunstovernachters van Mira en Mira zelf  om me te ondersteunen. Het was een heerlijke avond, waar ik met volle teugen van heb genoten. Ik ben bijzonder blij met deze erkenning voor mijn werk.

 

met special thanks to the talented Dirk Verberne, http://www.dirkverberne.nl/

 

Het juryrapport:

Anne Nobels toont zich kwetsbaar in haar werk, maakt zichzelf tot onderwerp van haar kunst, en verbeeldt zowel in kleurgebruik als enscenering in een specifieke setting verschillende thema’s, waaronder ‘angst’ en ‘vergankelijkheid’. Haar weergave weerspiegelt een jeugdige maatschappelijke problematiek van haar tijd, een zichzelf willen laten zien, zich bloot geven zoals in de social media van de jongere generatie. Maar tegelijk een zich willen verstoppen en verborgen houden.
In de serie die zij bij de Kunstschouw toont, koppelt zij per werk haar persoonlijke gemoedstoestanden aan kleuren, in de foto’s die zijn ingekleurd naar de emotie die zij bij de totstandkoming voelde.
Behalve het inkleuren, zijn het verder technisch pure foto’s, zonder bewerkingen. Foto’s die dat precieze licht vangen dat op het lijf moet schijnen. Zoals die straal zonlicht die door de wolken piept, en schijnbaar simpel in haar creaties verschijnt.
Schijnbaar, want haar werkproces vormt een extra dimensie in het uiteindelijke resultaat. De enscenering vindt plaats na zorgvuldig zoeken van de juiste plek, die zeldzame belichting, de precieze plaatsing van de apparatuur maar bovenal het bepalen van het juiste moment. In dat ultieme moment, dat gegrepen moet worden maar dat evenzeer zomaar voorbij zou kunnen gaan, ziet zij kans om zichzelf in de foto te plaatsen, in een vluchtig maar oh zo intiem zelfportret.

Door:
Els Gideonse, voorzitter Danzee
Carolien Fokke, conservator Stadhuismuseum Zierikzee
Lolke van der Bij, beeldend kunstenaar

 

 

CATEGORIES